понедељак, 27. септембар 2010.

EXCLUSIVE: ANANTARA PHUKET RESORT & SPA

Vekovima su ljudi na Tajlandu pred kućom ostavljali vrč pun vode, u znak dobrodošlice i osveženja radi za putnike-namernike. Ime Anantara potiče od reči iz drevnog sanskrita koja simbolizuje taj lepi običaj i srdačnu dobrodošlicu, koja čini srž svakog Anantara iskustva.


Anantara Hotels, Resorts & Spas danas ima veći broj ekskluzivnih odmarališta na Tajlandu i šire (u jugoistočnoj Aziji, na Bliskom Istoku, a sada i u Africi) i član je Global Hotel Alliance (GHA), alijanse nezavisnih hotelskih brendova najveće na svetu. Anantara Phuket Villas, kompleks otvoren u drugoj polovini 2008. godine, nalazi se zapadnoj strani ovog popularnog ostva, na mirnoj Mai Khao Beach. Potrebna je kratka vožnja od aerodroma i još jedna u suprotnom pravcu da bi se stiglo do popularnih plaža i gradića na jugu. Sve je, dakle, nadohvat ruke, a odmaralište je opet svet za sebe – svet mira i spokoja, neiskvarene lepote i neometanog uživanja.


Kompleks broji 83 vile. Svaka od njih ima privatni bazen od 33 kvadratna metra, smešten u egzotičnom vrtu ili kraj lagune. Vile su građene po ugledu na tradicionalne kuće u selima na jugu zemlje. Svaka ima 180 kvadrata prostora, a enterijer je opremljen ekskluzivnim nameštajem u tradicionalnom tajlandskom stilu.


Radi udobnosti gostiju, zastupljene su sve tehnološke prednosti modernog doba: iPod, lcd tv i dvd, odličan sound system, espresso kafe-mašina, bar sa ponudom pića i užina... Neke vile imaju i privatni prostor za večeru, do kojeg se može doći rustičnim drvenim mostićima koji vode preko ljupke lagune.


Za upoznavanje Puketa gostima su na raspolaganju noćni izlet kanuom, romantično krstarenje ribarskim čamcem prilikom zalaska sunca, ronilačka ekepdicija i uživanje u uzbudljivim bojama i oblicima pod vodom, poseta plantaži gume... I to je tek deo bogate ponude!


Gosti mogu uživati i na velikom, zajedničkom bazenu, a za one koji žele da budu aktivniji postoje tri teniska terena, odlično opremljen fitnes centar i klub zdravlja. Biblioteka nudi veliki izbor knjiga i popularna dela sedme umetnosti, filmske klasike i najnovije filmove istovremeno, Gallery Boutique je mesto gde se mogu naći kvalitetne rukotvorine i interesantni pokloni, dok The Hive Kids’ Club nudi zabavne sadržaje za decu. Za poslovne ljude, tu su sobe za konferencije, sa odgovarajućom tehnologijom, keteringom i pratećim, sekretarskim uslugama.



Doručak se služi u restoranu La Sala, a za ručak i večeru gosti mogu da biraju između nekoliko modernih i dobro osmišljenih restorana. La Sala je rezervisana za italijanske, posebno za sicilijanske specijalitete. The Tree House, restoran nazvan velikom, starom drvetu oko kojeg se obavija stepenište, na meniju ima lokalne, tajlandske specijalitete, odličan izbor hladnih i toplih pića i opuštajuću muziku. Sea.Fire.Salt prigodan je naziv restorana koji se nalazi na plaži i u kojem se služe izvrsni riblji specijaliteti i meso sa roštilja.


The Infinity je bar na bazenu – velikom, zajedničkom – i pravo je mesto za ispijanje koktela, martinija ili multivitaminskih šejkova. The Tasting Room je mesto kako za izuzetne gurmane, tako i za prave poznavaoce vina – tu mogu se probati specijaliteti sa originalnih menija koje su osmislili vrsni šefovi kuhinje, a sve to iz bocu odličnog vina, koje iz bogatog vinskog podruma bira Wine Guru.


Anantara Spa Phuket je možda najbolje opisati poredeći ga sa lepotom i simbolizmom lotosovog cveta. U mnogim kulturama lotos se smatra oličenjem čistoće, a u simbolici budizma zauzima posebno mesto: predstavlja prosvetljenje, ponovno rođenje i regeneraciju. Tretmani u bogatoj ponudi ilustrovani su upravo cvetom lotosa: beli lotos za čišćenje i otklanjanje stresa, crveni lotos za romantične tretmane u dvoje i ružičasti lotos za spa rituale.


Ekskluzivni spa-centar kombinuje modernu tehnologiju sa drevnom kulturom i tradicijom lečenja i na taj način svojim gostima uspeva da priušti izuzetno spa iskustvo. Prostire se na preko hiljadu metara kvadratnih i ima pet apartmana za tretmane i salu za jogu, kao i tim stručnih terapeuta, koji pomaže gostima u očuvanju zdravlja i lepote i postizanju unutrašnjeg mira, ravnoteže i harmonije.




Fotografije: Anantara Phuket Resort & Spa

www.anantara.com

3 коментара: