понедељак, 27. септембар 2010.

EXCLUSIVE: ANANTARA PHUKET RESORT & SPA

Vekovima su ljudi na Tajlandu pred kućom ostavljali vrč pun vode, u znak dobrodošlice i osveženja radi za putnike-namernike. Ime Anantara potiče od reči iz drevnog sanskrita koja simbolizuje taj lepi običaj i srdačnu dobrodošlicu, koja čini srž svakog Anantara iskustva.


Anantara Hotels, Resorts & Spas danas ima veći broj ekskluzivnih odmarališta na Tajlandu i šire (u jugoistočnoj Aziji, na Bliskom Istoku, a sada i u Africi) i član je Global Hotel Alliance (GHA), alijanse nezavisnih hotelskih brendova najveće na svetu. Anantara Phuket Villas, kompleks otvoren u drugoj polovini 2008. godine, nalazi se zapadnoj strani ovog popularnog ostva, na mirnoj Mai Khao Beach. Potrebna je kratka vožnja od aerodroma i još jedna u suprotnom pravcu da bi se stiglo do popularnih plaža i gradića na jugu. Sve je, dakle, nadohvat ruke, a odmaralište je opet svet za sebe – svet mira i spokoja, neiskvarene lepote i neometanog uživanja.


Kompleks broji 83 vile. Svaka od njih ima privatni bazen od 33 kvadratna metra, smešten u egzotičnom vrtu ili kraj lagune. Vile su građene po ugledu na tradicionalne kuće u selima na jugu zemlje. Svaka ima 180 kvadrata prostora, a enterijer je opremljen ekskluzivnim nameštajem u tradicionalnom tajlandskom stilu.


Radi udobnosti gostiju, zastupljene su sve tehnološke prednosti modernog doba: iPod, lcd tv i dvd, odličan sound system, espresso kafe-mašina, bar sa ponudom pića i užina... Neke vile imaju i privatni prostor za večeru, do kojeg se može doći rustičnim drvenim mostićima koji vode preko ljupke lagune.


Za upoznavanje Puketa gostima su na raspolaganju noćni izlet kanuom, romantično krstarenje ribarskim čamcem prilikom zalaska sunca, ronilačka ekepdicija i uživanje u uzbudljivim bojama i oblicima pod vodom, poseta plantaži gume... I to je tek deo bogate ponude!


Gosti mogu uživati i na velikom, zajedničkom bazenu, a za one koji žele da budu aktivniji postoje tri teniska terena, odlično opremljen fitnes centar i klub zdravlja. Biblioteka nudi veliki izbor knjiga i popularna dela sedme umetnosti, filmske klasike i najnovije filmove istovremeno, Gallery Boutique je mesto gde se mogu naći kvalitetne rukotvorine i interesantni pokloni, dok The Hive Kids’ Club nudi zabavne sadržaje za decu. Za poslovne ljude, tu su sobe za konferencije, sa odgovarajućom tehnologijom, keteringom i pratećim, sekretarskim uslugama.



Doručak se služi u restoranu La Sala, a za ručak i večeru gosti mogu da biraju između nekoliko modernih i dobro osmišljenih restorana. La Sala je rezervisana za italijanske, posebno za sicilijanske specijalitete. The Tree House, restoran nazvan velikom, starom drvetu oko kojeg se obavija stepenište, na meniju ima lokalne, tajlandske specijalitete, odličan izbor hladnih i toplih pića i opuštajuću muziku. Sea.Fire.Salt prigodan je naziv restorana koji se nalazi na plaži i u kojem se služe izvrsni riblji specijaliteti i meso sa roštilja.


The Infinity je bar na bazenu – velikom, zajedničkom – i pravo je mesto za ispijanje koktela, martinija ili multivitaminskih šejkova. The Tasting Room je mesto kako za izuzetne gurmane, tako i za prave poznavaoce vina – tu mogu se probati specijaliteti sa originalnih menija koje su osmislili vrsni šefovi kuhinje, a sve to iz bocu odličnog vina, koje iz bogatog vinskog podruma bira Wine Guru.


Anantara Spa Phuket je možda najbolje opisati poredeći ga sa lepotom i simbolizmom lotosovog cveta. U mnogim kulturama lotos se smatra oličenjem čistoće, a u simbolici budizma zauzima posebno mesto: predstavlja prosvetljenje, ponovno rođenje i regeneraciju. Tretmani u bogatoj ponudi ilustrovani su upravo cvetom lotosa: beli lotos za čišćenje i otklanjanje stresa, crveni lotos za romantične tretmane u dvoje i ružičasti lotos za spa rituale.


Ekskluzivni spa-centar kombinuje modernu tehnologiju sa drevnom kulturom i tradicijom lečenja i na taj način svojim gostima uspeva da priušti izuzetno spa iskustvo. Prostire se na preko hiljadu metara kvadratnih i ima pet apartmana za tretmane i salu za jogu, kao i tim stručnih terapeuta, koji pomaže gostima u očuvanju zdravlja i lepote i postizanju unutrašnjeg mira, ravnoteže i harmonije.




Fotografije: Anantara Phuket Resort & Spa

www.anantara.com

уторак, 14. септембар 2010.

DELUXE: AVISTA PHUKET RESORT & SPA

Na jednom brdašcu u delu Puketa koji se zove Kata Beach nalazi se Avista Phuket Resort & Spa, moderan hotel, pametno osmišljen i brižljivo uređen. Otvoren početkom novembra prošle godine, gostima nudi prvoklasno uživanje. Luksuz je tu pre svega u funkciji zadovoljenja potreba i ostvarenja lakšeg i lepšeg života. Avista Phuket ima, dakle, sve što je posetiocu potrebno za jedno izuzetno iskustvo...


Pri dolasku Vas očekuju piće dobrodošlice i narukvice od cveća. Lobi je prostran, sa brojnim sofama i divanima za sedenje i ležanje, a opuštajućoj i smirujućoj atmosferi doprinosi i mali bazen sa lokvanjima. Hotel ima 143 moderno uređene sobe, a kako i one najmanje među njima imaju preko četrdeset kvadrata, ubrajaju se u najprostranije na čitavom ostrvu. Svaka soba ima i svoj privatni balkon sa pogledom na more, bazen ili egzotični vrt.


Sobe su razvrstane u tri kategorije: Deluxe, Grand Deluxe i Avista Club. Sve one imaju velike udobne krevete i elegantna kupatila sa odvojenom kadom i tuš kabinom, a tu su i brojne druge pogodnosti, kao što su mini bar, frižider, set za pripremanje kafe i čaja, lcd monitor, dvd player, sef, radni sto, bežični internet, daska za peglanje, fen, kućni mantil i papuče... Gostima su na raspolaganju i dvadesetčetvoročasovni room service, satelitski tv program, mogućnost individualnog podešavanja sobne temperature... Grand Deluxe sobe, osim što su još prostranije od "običnih" Deluxe soba, imaju i kuhinjicu, namenjenu pripremanju lakih obroka.


U hotelu postoje još i elegantni jednosobni apartmani - One Bed Room Suite. Dvostruko su veći od ostalih smeštajnih jedinica, a čine ih spavaća soba, luksuzno kupatilo i salon za dnevni boravak.


Avista Phuket Resort & Spa ima bogate prateće sadržaje, među kojima su i odličan restoran, vinski podrum, dva bazena i jedan bazen za decu, klub za najmlađe, soba za zabavu, soba za rekreaciju, spa centar i soba za konferencije. Vinski podrum predstavlja ugodno mesto za uživanje uz bocu dobrog vina ili omiljeni koktel. Restoran En Vogue je, baš kao i čitav hotel, moderno uređen, a u prijatnom ambijentu gosti se mogu otisnuti na ukusno i egzotično putovanje kroz najčuvenije zapadne, bliskoistočne i dalekoistočne kulinarske tradicije.


Bazen je tu da uživanje u vodi i suncu, ali i lepim prizorima. U baru na bazenu služe se osvežavajuća pića, laki obroci - salate i sendviče - i ukusni dezerti. Zaštitni znak su kokteli koje mućkaju vrsni barmeni.


Soba za rekreaciju omogućava trening na modernim spravama, uz uživanje u omiljnim TV kanalima ili u pogledu na bazen. U sobi za zabavu gostima su na raspolaganju sto za bilijar, stoni tenis, stoni fudbal… Klub za decu je pravo mesto za najmlađe, jer su sadržaji osmišljeni tako da podstiču dečju radoznalost i kreativnost. Tu je još i soba za konferencije, koja može da primi stotinak ljudi.

Posebno iskustvo predstavlja boravak u hotelskom spa centru. Telo i dušu gosti mogu okrepiti Sukko Spa tretmanima, koji se zasnivaju na tradicionalnim tajlandskim wellness metodama. Recepti i procedure koji se prenose generacijama koriste se da dovedu duh i telo u stanje ravnoteže, pa se Sukko Spa tretmani sprovode bez dodatka hemikalija i sintetičkih boja i mirisa. A u cilju ultimativnog zadovoljstva i postizanja željenog efekta, prilagođavaju se individualnim potrebama i željama.


Avista Phuket Resort & Spa
je hotel arhitektonski dizajniran tako da se uklopi u svoje prirodno okruženje. Lepi bazeni, egzotičan vrt i živopisni prizori mora, prirode i okolnih brda čine boravak još lepšim iskustvom. Život je na ovom mestu lak i lep - sve je sređeno i doterano, sve je spremno i sve je na dugme. Pravo mesto za pravi odmor - kakav god odmor želeli da bude!




Fotografije: Avista Phuket Resort & Spa

www.avistaphuket.com

четвртак, 2. септембар 2010.

DELUXE: RARINJINDA WELLNESS SPA & RESORT CHIANG MAI

RarinJinda Wellness Spa & Resort Chiang Mai, smešten u srcu tog lepog grada, goste vodi u svet mira, spokoja i istinskog uživanja. Nalazi se na obali reke Ping, u kraju koji je nekada bio trgovački centar Čeng Maija. Naspram bučnog gradskog života, stoji drvena građevina stara skoro vek i po. Staro zdanje od tikovine podigli su graditelji iz Burme, a arhitektonsko rešenje predstavlja spoj kolonijalnog i burmanskog stila. Danas je RarinJinda House deo kompleksa luksuznog hotela. U hotelu cene njenu istorijsku vrednost, pa su rešeni da očuvaju njen karakter, tako da su prilikom renoviranja korišćeni materijali isti ili vrlo slični izvornim. Nameštaj u tradicionalnom tajlandskom stilu goste takođe vodi put prošlih vremena. Hotel je dobitnih vredne nagrade - Architectural Conservation Award, koju za očuvanje istorijskog nasleđa, kulture i tradicije pod kraljevskim patronatom dodeljuje Asocijacija tajlandskih arhitekata.


Hotel ima trideset pet deluxe soba i apartmana, razvrstanih u četiri kategorije. Sve su smeštajne jedinice uređene u modernom stilu i sve imaju privatne verande sa kojih se pruža pogled na bazen ili na planinu Doi Sutep i reku Ping.

Na raspolaganju gostima su i Wellness Spa, koji je sam dobio više značajnih nagrada, Fitness and Yoga Studio, bazen na otvorenom i restoran na obali reke - Deck1 Exotic Scene & Cuisine... RarinJinda Wellness Spa & Resort Chiang Mai je dobitnik još nekoliko značajnih domaćih i međunarodnih priznanja, kao što su The Best Day Spa (Asia Spa and Wellness Festival Gold Awards 2009) i Outstanding Destinations Spa (Thailand Tourism Awards 2008).

RarinJinda Wellness Spa poznat je po izuzetnim terapeutima i modernoj tenhnologiji. Gostima nudi tretmane i masaže blagotvornog dejstva po zdravlje, negu i uživanje. Opremljen je po visokim međunarodnim standardima, a tradicija je u prvom planu: sve se zasniva na tradicionalnoj tajlanskoj masaži. Pristup je holistički, a tretmani su osmišljeni tako da revitalizuju i duh i telo. Posebnu aromu čitavom ugođaju daje tradicionalno tajlandsko gostoprimstvo.


Deck1 Exotic Scene and Cuisine je restoran veoma prijatnog ambijenta i još bolje kuhinje. Iz bilo kog dela restorana pruža se pogled na reku, dok gost sedi u prijatnoj senci velikih krošnji drveća. Gosti mogu mogu da probaju specijalitete koji predstavljaju fuziju tajlandske, drugih azijskih, ali i zapadnjačke kuhinje. U restoranu se služe doručak, ručak, popodnevni čaj i večera - u romantičnom ambijentu pod zvezdama.


RarinJinda Wellness Spa & Resort Chiang Mai nudi mogućnosti i za poslovne susrete. Moderno opremljena soba za konferencije, koja može da primi pedesetak ljudi, odlično je mesto za korporativna okupljanja - kao što je spa centar pravo mesto za okrepljenje nakon završenog posla.


Fotofrafije: RarinJinda Wellness Spa Resort Chiang Mai


www.rarinjinda.com