среда, 12. јануар 2011.

DELUXE: ANANTARA BAAN RAJPRASONG

Anantara Baan Rajprasong smešten je u centralnom delu uzbudljivog Bangkoka – u blizini se nalaze Lumpini Park, odlični restorani i poznati tržni centri, a nedaleko su i poslovni krajevi grada Silom i Satorn, do kojih se, zahvaljujući odličnom prevozu (čuveni Sky Train), može stići za nekoliko minuta. A do hotela se od aerodrome, kao i u suprotnom smeru, može i hotelskom limuzinom, ali se ona mora unapred rezervisati.

Ekskluzivni gradski hotel gostima nudi ne samo luksuz i uživanje i ne samo grad na pragu – već I grad na dlanu. Naime, specijalitet kuće je predivan pogled na panoramu Bangkoka.

One-Bedroom Superior Suites su luksuzni apartmani od osamdesetak kvadrata. Imaju spavaću sobu sa krevetom kraljevske veličine, odvojeni dnevni boravak za opuštanje i zabavu, poseban radni deo i deo za pripremanje obroka. Savremene tehnološke naprave su neizostavne, kao i besplatan bežični internet. One-Bedroom Deluxe Suites i One-Bedroom Premium Suites, jedan za drugim, podrazumevaju još jedan pređen stepenik na lestvici luksuza.

Two-Bedroom Superior Suites su apartmani od kojih se prostiru na po 127 metara kvadratnih. Glavna soba ima krevet kraljevske veličine, prostrano kupatilo i svoj privatni balkon, dok druga spavaća soba ima tuš i dva manja kreveta. Kuhinja je potpuno opremljena, što uključuje i mašinu za pranje sudova. Two-Bedroom Deluxe Suites gostima nude obilje svetlosti i prostora – ili po 156 kvadratnih metara, pa otuda ovi apartmani imaju izuzetno prostrane salon za opuštanje i garderobu.


Anantara Baan Rajprasong ima niz dodatnih sadržaja, prilagođenih kategoriji gradskih hotela. The Terrazz Café je, kako i samo ime kaže, restoran na terasi, gde gosti najčešće zapošinju svoj dan – izborom popularne azijske i američke hrane, kontinentalnog peciva, tropskog voća, svežih sokova, čaja i kafe. Za ručak i večeru mogu uživati u izvrsnim domaćim i inostranim specijalitetima.

Tetto Lounge, salon koji se nalazi na 12. spratu hotela, nudi savremeno opremljen biznis centar, biblioteku i sobe za sastanke, pogodne za telekonferencije i male skupove.


Posle uspešnog poslovnog dana, gosti se opuštaju uz maštovite koktele, ukusno posluženje i – divan pogled na panorama grada.


Ostali sadržaji uključuju bazen sa odvojenim delom za decu, đakuzi, sauna, joga paviljoni i fitnes centar, opremljenom modernim aparatima za održavanje kondicije. Gosti mogu uživati čak i u golfu, zahvaljujući posebnom centru koji koristi niz stimulatora, video kamera, softvera, senzora pokreta i monitora. Sva ova tehnološka dostignuća tu su da dočaraju utisak sa pravih golf terena, a tim vrsnih instruktora je gostima uvek pri ruci.


Organizuju se i časovi tajlandskog kulinarstva, pa je tako moguće upoznati i tajne tradicionalne tajlandske kuhinje. Istraživanje strancima neobičnih aroma i začina započinje jutarnjom posetom živopisnom lokalnom bazaru u pratnji vodiča. Potom se izučavaju lokalne kulinarske veštine, ali se stiču i neke druge zanimljive veštine, poput izvođenja slatkih voćnih rezbarija.

Anantara Baan Rajprasong je gradski hotel, čiji uslovi posebno pogoduju poslovnim ljudima i turistima koji žele da što bolje upoznaju grad. Gostima nudi relaksirajući odmor i predah od užurbanog gradskog ritma i zato mu se oni rado vraćaju.


Fotografije: Anantara Phuket Resort & Spa

www.anantara.com