понедељак, 23. август 2010.

EXCLUSIVE: THE CHEDI CHIANG MAI

U srcu Čeng Maija postoji oaza - The Chedi Chiang Mai, ekskluzivni hotel koji pleni atmosferom mira i spokojstva. Čim posetilac zakorači u njegovo predvorje, sva užurbanost i vreva iščeznu i nastane - mir. The Chedi Chiang Mai je zdanje modernog azijskog stila, koje se odlikuje svedenom elegancijom i toplim bojama. Usluga je, baš kao i arhitektura, diskretna i nenametljiva, ali predusretljivost i gostoprimstvo ne izostaju.


Novi objekat u čuvenom nizu GHM Hotels nalazi se u centru Čeng Maija, na obali reke Mai Ping. U njegovoj neposrednoj blizini su popularni Night Bazaar i brojni restorani, a od aerodroma je udaljen svega petnaestak minuta vožnje.

Hotel ima deluxe sobe i Chedi Club apartmane. Svaka smeštajna jedinica ima svoj vrt, prostrani balkon i lep pogled sa balkona. Deluxe sobe podrazumevaju prostrane spavaće sobe sa kupatilima, ali i stilski nameštaj, umetnička dela sa azijskih prostora i lep pogled na reku i planinu. Chedi Club apartmani su, povrh svega toga, još prostraniji, sa većim dnevnim boravkom i trpezarijom, a njihovi gosti imaju i posebne pogodnosti – gratis doručak, koktele i sendviče u posebnom salonu (The Chedi Club Lounge), uslugu batlera i transfere Mercedesovim limuzinama.

Ručak i večera u ovom hotelu predstavljaju pravi užitak, prvenstveno zahvaljujući autentičnim kulinarskim specijalitetima. The Restaurant svojim gostima nudi bogat izbor tajlandske, indijske i internacionalne kuhinje, a u ponudi ima i odličnu vinsku kartu i - popodnevni čaj. Kako bi mališanima, ali i njihovim roditeljima, boravak bio što ugodniji, za decu postoje posebni jelovnici. Dakle, svi sastojci za prijatan obrok su tu! The Restaurant se nalazi u zasebnoj, drvenoj građevini kolonijalnog stila, koja datira još s početka prošlog veka i u kojoj je nekada bio smešten britanski konzulat.


The Bar se nalazi u prizemlju restorana i predstavlja prijatno mesto za društvena okupljanja. Kokteli, sendviči i kolači služe se tokom čitavog dana.


The Terrace Bar je smešten na drugom spratu glavnog krila hotela, a gostima nudi koktele i sendviče. Udobne ležaljke, odlična vinska karta i opušten ambijent čine ga idealnim mestom za okupljanja i druženja pre i posle večere.


The Lobby Lounge je još jedno mesto za opuštanje. Gosti su u prilici da uživaju u tradicionalnoj muzici severnog Tajlanda, kao i u lakim sendvičima i popodnevnom čaju na otvorenom. Za poslovne ljude značajno je to što postoji wireless konekcija u svim barovima i salonima.



Prirodno dnevno svetlo, pogled na reku Mai Ping i moderna oprema aduti su mesta koje se zove The Health Club. Nalazi se na drugom spratu, a pored teretane ima i posebne sobe za jogu i aerobik. Bazen na otvorenom još jedna je mogućnost koja gostima stoji na raspolaganju, a tu je i spa centar.



The Spa predstavlja oazu unutar oaze. Oblast rezervisana isključivo za relaksaciju (i uređena u skladu s tim) ima deset soba i apartmana za tretmane - sve su one uređene u modernom azijskom stilu i imaju tuševe ili kupaonice - i prostor za manikir i pedikir. Dva deluxe apartmana imaju i zasebne saune. Tradicionalna tajlandska masaža, masaža vulkanskim kamenjem, kao i The Chedi Massage, samo su deo bogate ponude. Na meniju su još i brojne druge usluge, kao što su piling tela, aromatične kupke, tretmani lica i depilacija, a salon za manikir i pedikir ima širok spektar tretmana za ulepšavanje.



GHM Hotels pridržavaju se zlatnog pravila da se svaki njihov hotel, i po konceptu i po dizajnu, razlikuje od ostalih, a to se postiže tako što se svaki hotel naslanja na tradiciju i kulturu mesta u kojem se nalazi. To, naravno, važi i za The Chedi Chiang Mai i čini ovaj ekskluzivni hotel još atraktivnijim.



Fotografije: The Chedi Chiang Mai

http://www.ghmhotels.com/

Нема коментара:

Постави коментар