субота, 07. август 2010.

EXCLUSIVE:MANDARIN ORIENTAL DHARA DHEVI

Nadomak Čeng Maija (5 km od centra grada i 11 km od aerodroma), nalazi se Mandarin Oriental Dhara Dhevi, velelepni kompleks za odmor i uživanje. Lanac kojem ovaj hotel pripada garant je izvanredne usluge i luksuza, dok jedinstveni dizajn hotela potiče od bogatog arhitektonskog i kulturnog nasleđa te regije - severnog Tajlanda. Ta je oblast cvetala od sredine 13. do sredine 16. veka, tokom perioda Lana kraljevstva.

Danas su tradicionalna Lana kultura i azijska kolonijalna raskoš sjedinjeni u hotelu Mandarin Oriental Dhara Dhevi, ali užitak gostiju nije bio jedini razlog koji je tvorca projekta naveo na to. Postojala je i želja da se ljudima pruži mogućnost da nauče nešto o kulturi i tradiciji ove oblasti i da na taj način bar deo Lana tradicije bude sačuvan i u budućnosti.


Konceptualni dizajner Rachen Intawong – poznatiji kao Tam – imao je ključnu ulogu u izgradnji hotela od samog početka, 2001. godine. Kompleks je završen u novembru 2006. godine, a projekat je rađen korak po korak, deo po deo. Takav pristup ne iznenađuje kad se zna da nije reč o kompozitnoj strukturi, već o kompleksu građevina koje bukvalno predstavljaju grad u malom. Čitav proces je, po priznanju samog autora, najviše ličio na slagalicu. Baš kao i sam Čeng Mai, i Mandarin Oriental Dhara Dhevi je nastajao i razvijao se tokom vremena.


Danas kompleks čine luksuzne vile, apartmani i rezidencije, kao i brojni prateći sdržaji: Dheva Spa and Wellness Center, balska dvorana, amfiteatar (kao prostor za održavanje kulturnih dešavanja), dva velika bazena, sedam restorana i barova, pekara i poslastičara, škola kulinarstva, klub zdravlja, kao i tradicionalni shopping village, gde se prodaju kvalitetne rukotvorine, nakit, antikviteti i tkanine, ali i moderna, ekskluzivna roba... Čitav kompleks zapravo predstavlja spoj vekovnih tradicija, moderne udobnosti i visoke tehnologije, a istovremeno ga odlikuju luksuz i - mir.


Prateći osnovnu zamisao, svi smeštajni kapaciteti - vile, apartmani, rezidencije - inspirisani su Lana tradicijom. Postoje ukupno 123 smeštajne jedinice i sve su izuzetno prostrane (od 60 do 644 kvadrata). Luksuzne vile od tikovine i apartmani u kolonijalnom stilu nalaze se u prostranom, torpskom vrtu, okruženi poljima pirinča.

Vile su replike autentičnih kuća sa severa Tajlanda, ali svaka od njih predstavlja spoj tradicionalnog i modernog. I svaka je jedinstvena. Uglavnom imaju dva sprata: prostrani dnevni boravak nalazi se u prizemlju, a prostor za odmor je na spratu. Sa prozora i terasa pruža se pogled na tropski vrt i pirinčana polja. Enterijer je pretvoren u moderne, luksuzne rezidencije.


Za apartmane je karakterističan kolonijalni stil, a njihov dizajn ističe arhitektonsku raskoš Azije u 19. veku. Colonial Suites nalaze se u dvospratnoj zgradi u blizini glavnog hotelskog bazena, glavnog lobija i restorana za doručak. Apartmani na prvom spratu imaju prostrane balkone sa pogledom na bazen i raskošni pejzaž, dok oni u prizemlju imaju direktan pristup vrtu. Svaki apartman ima spavaću, zasebnu dnevnu sobu i prateće prostorije. Pet metara visoki plafoni pojačavaju utisak prostranosti, a izuzetan nameštaj, antikviteti i vredna umetnička dela stvaraju kod posetioca utisak da se nalazi u palati.Zaštitni znak hotela su Penthouse Residence i Royal Residence. Penthouse Residencespa jedinstvenim čine soba za tretmane i masažu, pa gosti mogu da uživaju u ekskluzivnim spa tretmanima u privatnosti svog apartmana.


The Royal Residence
predstavlja izdvojen kompleks unutar glavnog kompleksa, tako da je idealna za goste koji žele potpunu privatnost i ekskluzivnost. Arhitektura dočarava prohujala vremena, ali su tu i sve pogodnosti modernog doba. Rezidencija ima šest spavaćih soba, dnevnu sobu i trpezariju, kao i tri privatna bazena.Prateći sadržaji podjednako su raskošni. Jedinstveni amfiteatar od opeke okružen je šancem i drvećem, a gosti tu mogu da uživaju u i plesnim izvedbama na otvorenom. Velika balska dvorana može da primi pet stotina gostiju, dok je travnjak Khuang Khong Kao dovoljno prostran da se tu okupi čak hiljadu ljudi.


Restorani i barovi su veoma raznovrsni i mogu zadovoljiti i goste najistančanijeg ukusa. Le Grand Lanna je restoran domaće, tajlandske kuhinje, a zastupljeni su specijaliteti iz severnog i centralnog Tajlanda. Svake večeri ovde se održava Thai Classical Dance Show. Fujian je restoran kineske kuhinje u elegantnoj dvospratnoj građevini sino-portugalskog stila. Farang Ses je mesto gde se služe jela moderne francuske kuhinje, a ugođaj upotpunjuju pogled na pirinčana polja i muzika sa klavira. Akaligo je restoran u kojem se služe doručak i nedeljeni branč. Rice Terrace je prijatno mesto gde posetioce svake večeri očekuju šampanjac i duga lista fantastičnih koktela. Horn Bar poznat je po izvrsnim koktelima i vinima. Enterijer ovog bara je ukrašen maskama koje prikazuju mitološke karaktere, a poreklom su iz Mijanmara.The Dheva Spa and Wellness Center
je raj za hedoniste koji se prostire na preko 3100 kvadratnih metara. Građen je po ugledu na Mandalay Palace u Mijanmaru, a čini ga skupina građevina od tikovine. Ukrašavaju ih skulpture koje predstavljaju svete životinje i simboličke budističke motive. Izgradnja je trajala tri i po godine.


Enterijer je ukrašen svilom, poliranom tikovinom i mermernim pločicama. Ima ukupno osamnaest soba i spa apartmana, u kojima svaki gost dobija kraljevski tretman. U prilici je da bira iz bogate palete terapeutskih tretmana koji se zasnivaju na drevnim tehnikama čije se poreklo proteže četiri hiljade godina unazad, a potiču iz različitih regiona sa tri kontinenta. The Toyal Thai Ceremony, Lanna Ceremony, Mandalay Ceremony i Indian Ceremony... samo su deo ponude, a tu su i aromaterapijski tretmani, refleksologija, tretmani lica, glave, stopala i štošta još...


Mandarin Oriental Dhara Dhevi za goste svakodnevno organizuje demonstracije lokalnih zanata, kao što su pravljenje korpi, pletenje bambusa, sečenje papira i aranžiranje cveća u Lana stilu. Kulturni centar planira da priredi i seriju predavanja sa domaćim i stranim stručnjacima o temama vezanim za kulturu ovog podneblja. Jim Sri Hall Liubrary ima nekoliko hiljada knjiga i časopisa o kulturi, tradiciji, umetnosti i kuhinji regije, ali i o prirodi, zdravlju i fitnesu, jogi i meditaciji i kuvanju uopšte. U biblioteci se nalazi i velika kolekcija dečjih knjiga. Lanna Kids Club smešten je u sto godina staroj kući u Lana stilu i nudi časove muzike i plesa, umetnosti i zanata, kao i tradicionalnih tajlandskih igara za decu. Deca još mogu da uče da sade pirinač, prave papir, boje kišobrane i druge slične veštine. Health and Fitness Center je takođe na raspolaganju gostima hotela, kao i dva teniska terena na otvorenom. Kad Dhara Shopping Village nalazi se tik uz kapiju kompleksa. Ovo malo selo čine drvene kućice u lokalnom stilu, pa i ono posetioca vodi do Severnog Tajlanda iz prošlosti.

Mandarin Oriental Dhara Dhevi gostima nudi mir, luksuz i plovidbu u prošlost, kao i priliku da istraže i upoznaju Čeng Mai i severni Tajland - iskustvo koje se pamti.Fotografije: Mandarin Oriental Dhara Dhevi

www.mandarinoriental.com/chiangmai/

Нема коментара:

Постави коментар